Београдска мумија, Б. Милорадовић


Шеснаестог дана маја месеца 2017. године ОШ „Михајло Пупин“ је посетио писац Бранко Милорадовић, добитник награде Доситејево перо 2016 за књигу Београдска мумија.
Давне 1888. године, у Египту, близу Луксора, познати српски племић и трговац Хаџи Павле Риђички купио је ковчег са мумијом. Мумију је поклонио Народном музеју у Београду.
У књизи, Оги, син археолога, комуницира на специфичан начин са Несмином (београдска мумија чије име значи онај који припада богу Мину).
После интересантног представљања књиге Београдска мумија Бранка Милорадовића од стране одељења IV3 ученици школе су разговарали с писцем.

Писац је научио да чита и пише са другарима у школи. Воли авантуристичке књиге да чита. Илустрације књига оживе мисли, реченице, те су важне. Омиљен писац му је Марк Твен.
За писца писање за децу је велика одговорност. Деца су свуда иста, а свет је интересантнији са више језика. Писац пише за децу у циљу општег добра друштва.

Пошто воли да путује кроз време довео је средњовековне витезове у библиотеку ОШ „Михајло Пупин“ (поводом књиге Чувари круне цара Душана). Ученици су се дружили са витезовима који су их убедили да будућност треба спасити.

Да би свет био бољи, писац мисли да треба да има што више љубави и образовања.
Кроз живот га води мисао да је уметност неопходна да бисмо преживели реалност.
Воли све боје.
Омиљени сликари су му Сава Шумановић (пејзажи), Пикасо, као и Дирер.

 

                                                                                                Јелена Стевановић

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *