Еснафи и забаве

Научили смо много различитих заната којим су се бавили наши преци, па смо одлучили да се вратимо неколико стотина година уназад и направимо еснафску забаву у нашој учионици.

На тим забавама су редовно учествовали чланови породица занатлија и угледни гости. Забаве су почињале сечењем славског колача, а главни део забаве била је лутрија. Награде су се састојале од производа занатлија из удружења, а главна награда обавезно је било печено прасе, с јабуком у устима.

Нашу забаву су припремили ученици III /1 и III/2 на часу народне традиције 8.02.2011. године, коју су чинили пекари, посластичари, кројачи, кујунџије, ковачи и један берберин. Сваки занатлија је показао како прави своје производе и којим алатом се служи у свом послу. Наш угледни гост је био директор школе, који је добио бесплатно услуге берберина, а пекари и посластичари су уживали у презентацији својих производа које је директор у сласт дегустирао. На крају забаве, придружили су му се сви учесници, заједно са учитељицом Светланом.

Погледајте слике у галерији…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *