Милош Пеовић заслужни грађанин Земуна

Поводом празника општине Земун, 5. новембра 2013, Повеља за грађанске заслуге са медаљом – Заслужни грађанин Земуна у области просвете додељена је нашем поштованом колеги Милошу Пеовићу, професору немачког језика захваљујући коме су многи ученици земунских школа, поред немачког, заволели и шах, као изборни предмет.

Милош Пеовић је један од најомиљенијих и најцењенијих професора у нашој школи. Стрпљивост, објективност, толерантност, вредноћа, креативност и духовитост – само су неке од лепих особина које га красе. Поред неколико првих места на општинским и градским такмичењима, Пеовићеви ученици освојили су до сада и по једно прво и друго место на Републичком такмичењу из немачког језика.

Професор Пеовић је идејни творац и реалитазор културно-едукативног програма „Четвртком у 18”, који се од прошле године реализује у нашој школи једном недељно. Организујући овакве активности, он утиче на стицање и формирање културних навика својих ученика и истичући важност духовних вредности, подстиче их да и сами буду иницијатори и реализатори сличних дешавања.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *