Прослава матуре

6. ЈУНА СМО ИСПРАТИЛИ ЈОШ ЈЕДНУ ГЕНЕРАЦИЈУ УЧЕНИКА НАШЕ ШКОЛЕ. НИЈЕ НАМ БИЛО СВЕЈЕДНО ЈЕР СУ НАМ БИЛИ ВЕОМА ПОСЕБНИ И ДРАГИ. СВОЈОМ ПРИСТОЈНОШЋУ И ЛЕПИМ ПОНАШАЊЕМ ЈОШ ЈЕДНОМ СУ НАС УВЕРИЛИ У ТО ДА СМО УРАДИЛИ ДОБАР ПОСАО И ДА СМО ИХ ИЗВЕЛИ НА ПРАВИ ПУТ.

 

МАТУРСКО ВЕЧЕ ЈЕ ПРОТЕКЛО У САВРШЕНОМ РЕДУ. СВЕ ШТО СМО ОЧЕКИВАЛИ И ТРАЖИЛИ ОД НАШИХ МАТУРАНАТА ИСПОШТОВАЛИ СУ НА НАЈЛЕПШИ МОГУЋИ НАЧИН. ТОАЛЕТЕ КОЈЕ СУ ИЗАБРАЛИ, НАЧИН НА КОЈИ СУ ИХ ПОНЕЛИ, МАНИРИ КОЈИМА СУ СЕ УКРАСИЛИ…СВЕ ЈЕ ТО ОСТАВИЛО СНАЖАН УТИСАК И ПРОБУДИЛО НАДУ ДА ЋЕ ОВА ГЕНЕРАЦИЈА БИТИ ЕТАЛОН ЗА БУДУЋЕ. САМА ПРОСЛАВА ЈЕ ОД ПОЧЕТКА ИМАЛА СВЕЧАН, АЛИ И НЕКАКО ОПУШТЕН КАРАКТЕР. БИЛО ЈЕ МНОГО СМЕХА, ПЕСМЕ, ИГРЕ И ФОТОГРАФИСАЊА. СЕВАЛИ СУ БЛИЦЕВИ ФОТОАПАРАТА НАСТАВНИКА И РОДИТЕЉА КАО ОКО ФИЛМСКИХ ДИВА НА НЕКОМ ПОЗНАТОМ ФЕСТИВАЛУ. И НАШИ ОСМАЦИ СУ СЕ ТАКО ПОНЕЛИ, КАО ОДРАСЛИ, ОДГОВОРНИ ЗА СВОЈЕ ПОСТУПКЕ, АЛИ И ОНАКО КАКО ТО МЛАДОСТИ И ПРИЛИЧИ: ВЕСЕЛО И РАСПЕВАНО, РАЗДРАГАНО, ОПУШТЕНО, ШАРЕНО… ШАЛЕ СА НАСТАВНИЦИМА И МЕЂУ СОБОМ, ПЛЕСОВИ (ПОЈЕДИНАЧНИ, У ПАРОВИМА И ОНИ ЗАЈЕДНИЧКИ КАО НА МУЗИЧКИМ СПОТОВИМА) И ПЕСМЕ КОЈЕ СУ СЕ ПЕВАЛЕ У ЈЕДАН ГЛАС, СВЕ СУ ТО СЛИКЕ ВЕЧЕРИ КОЈА ЋЕ СЕ ПАМТИТИ.

НАСТАВНИЦИ САДА С ПОНОСОМ КАЖУ ДА СУ ИМ ЊИХОВИ ЂАЦИ ПРИРЕДИЛИ НЕЗАБОРАВНО ВЕЧЕ, А МАТУРАНТИ КАЖУ ДА СУ СЕ ОДЛИЧНО ЗАБАВИЛИ – И ТО ЈЕ ОНО ШТО ЈЕ ВАЖНО И ШТО ЋЕ ОСТАТИ У СЕЋАЊУ.

ПА, ДРАГИ НАШИ ОСМАЦИ, ИМАЛИ СМО ДОСТА ЛЕПИХ И ПОНЕКИ НЕ БАШ ТАКО ЛЕП ТРЕНУТАК У ОВОМ ВАШЕМ И НАШЕМ ОСМОГОДИШЊЕМ ДРУЖЕЊУ, АЛИ СМО СВИ СИГУРНИ ДА ЋЕ У СЕЋАЊУ ОСТАТИ САМО ЛЕПИ. ПУТУЈТЕ КРОЗ ЖИВОТ ВЕДРИ, НЕ ДАЈТЕ НИКОМЕ И НИЧЕМУ ДА ВАС НАОБЛАЧИ. ЛЕТИТЕ ПУТ НЕБА ВИСОКО, ЈЕР ТАМО СУ ВАШИ ЦИЉЕВИ, ВАШИ ЧАРДАЦИ И ВАШЕ ЛАЂЕ. НЕКА ВАМ НОЋИ БУДУ СВЕТЛЕ, ДОБАР ВЕТАР НЕК ВАМ ДУВА У ЈЕДРА И МОРЕ НЕК ВАМ ЈЕ МИРНО!

 

СРЕЋНА ПЛОВИДБА, МОРНАРИ!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *