Скривена љубав

{gallery}razno/biblioteka/slavka{/gallery}

Љубав дарује. Љубав стоји изнад деобе добра и зла.

владика Николај Велимировић

У уторак 27. маја 2014. године ОШ„Михајло Пупин“ је посетила госпођа Славка Петковић Грујичић, добитник награде Доситејево перо за 2013.годину за књигу „Скривена љубав“.

Ученици осмог разреда су припремили драмско извођење одломака књиге „Скривена љубав“.

Свечано отварање Моста на Ади попратили су ватромет, новинари, неки значајни људи. Те новогодишње ноћи Нина је срела Стефана. Стефан је био најбољи ђак у школи.

Мина, Нина, Марина уводе преко дијалога читаоце у своје мисли, дилеме, проблеме.

Стефан је богато описао Нину у књизи толико примамљиво да су ученици тај део књиге и илустровали. Марта Косановић VIII/3 је добила награду за најбољу ликовну обраду једног дела књиге (портрет Нине). Писац је изабрала рад.

У књизи има и комичних ситуација као што је дијалог између Стефана, директора школе и наставника. Динамичност протицања реченица убеђује у уверљивост прочитаног.

Треба активно и са интересовањем проживети сваки моменат детињства. „Кад растеш боли, а кад растеш а не сањаш, још више боли“, поручује писац.

У пријатном разговору с писцем ученици су сазнали да су сви односи љубави истински и прави. Без љубави нема живота.

Повремен осмех писца нас је подсећао да је писац био полазник семинара Чувари дечјег осмеха, као и да је смех најлепши облик човека.

Госпођа Славка се бавила гимнастиком. Воли природу, посебно воду.

Научила је да пише са пет година. Пошто све бајке имају васпитну улогу писац је навела наслов омиљене бајке (Трнова Ружица), као и прве прочитане бајке (Пепељуга).

Госпођа Славка је члан уметничке породице. Воли уметност и уметничка дела. Омиљена сентенца јој је мисао Данила Киша:„Људи увек могу да се разумеју. Воља је битна“. Воли боје злата. Најлепше место на свету за њу је место где живи.

С новим духовним богатством ученици су напустили библиотеку с осмесима на лицу јер је дечији осмех најлепши осмех на свету за писца госпођу Славку Петковић Грујичић.

Јелена Стевановић

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *