Четвртком у 18, март-мај

 

7. март  2013.

„Квиз 7х7“  – ученици 7. разреда

 

Као и њихови старији другари, и седмаци су се опробали у квизу. Такмичили су се из 7 области: српски језик, историја, биологија, географија, наукa, општа културa и спорт.

Жири је био исти као и прошли пут: Гордана Влаовић, професор енглеског из „Инглиш плуса“ и Радисав Котлајић, професор француског језика из Девете гимназије. Овај пут им је помагала и Гордана Дрмић, професор биологије из ОШ „Вељко Рамадановић“. Најуспешнији су били представници одељења 7/1.

 

14. март 2013.

„Професионална оријентација“

 

На време смо кренули у  сусрет завршном испиту наших oсмака  и организовали смо за њих проширени родитељски састанак. На њему је, уз стручну службу наше школе,  био присутан  и представник Националне службе за запошљавање (Одељење за професионалну оријентацију и планирање каријере).

Савети за избор будуће школе, статистички подаци и одговори на питања родитеља испунили су вече и, надамо се, олакшали дилеме наших ученика  већ три месеца пре коначне одлуке.

 

 

21. март 2013.

„Дуо диверсо“ – Стана Крстајић и Горан Костић

 

У нашој  школи  поново је гостовала флаутисткиња Стана Крстајић, овога пута  са колегом Гораном Костићем (контрабас). Уњиховој пратњи била је и нама већ добро позната млада виолинисткиња Дуња Каламир, која нам  је , између осталог,  отсвирала на бис композицију „Тамо далеко“,  за коју није било довољно времена на Дуњином претходном гостовању у овој школи.

 

28. март 2013.

КУД „Јана“ – Слободан Милошевић

 

Културно-уметничко друштво „Јана“ на челу са Слободаном Милошевићем одржало је концерт у трајању од скоро сат и по. Добили су прилику да прикажу широј публици оно што су вредно вежбали у нашој школи током године. У препуној сали наступали су  учесници по узрастима: од „првачића“ до најстаријих. Бурни аплаузи су се смењивали и пратили извођаче.

 

4. април 2013.

Квиз „Никола Тесла – светлост човечанства“ – Александра Даниловић

 

Професорка математике Александра Даниловић из ОШ „Светислав Голубовић Митраљета“ из Батајнице, осмислила је и припремила квиз о Николи Тесли, намењен ученицима 8. разреда. И сама је узела учешће као водитељ игре „Асоцијације“, а ми смо, пратећи одговоре наших ученика, сазнали још неке детаље из Теслиног живота. Поене је сабирао жири у стандардном саставу Влаовић – Котлајић, а најуспешнији су овога пута били ученици из одељења 8/3.

 

11. април 213.

„Кликни безбедно“ – Катарина Анђелковић

 

Катарина Анђелковић из организације „Кликни безбедно“ говорила је о Фејсбуку историјски и саветодавно, како млади људи не би упали у замке овог модерног средства информисања и дружења. Већи део слушалаца који су пратили ово предавање били су унапред добро информисани, а било је и оних који су од предавача тражили одговоре на питања која их муче.

 

18. април 2013.

„Распевани и разиграни четвртаци“

 

Одељење 4/1 је пред Нову годину је извело представу „Патуљак и 7 Снежана“, а овом представом (у нешто скраћеној верзији) треба ускоро да представља Земун на Градском такмичењу „Кратке драмске форме“. Ово је била прилика да изведу генералну пробу, коју је пратила, иако на трудничком одсуству,  и  њихова учитељица Милена Јекић, коју замењује Милена Арсић. Певали су ученици учитељице Весне Марковић, а рецитовали ученици из одељења Биљане Ризнић.

 

25. април 2013.

„Земунска гимназија кроз песму и игру“

 

Ученици Земунске гиманзије представили су нам се као врсни певачи, виолинисти  и гитаристи. У пратњи својих професора у нашу  школу  су дошли и учествовали у програму  и неки наши бивши ученици: Тамара Грубиша, Јована Јовановић, Ања Николић, Никола  Атлагић…

 

09. мај 2013.

„Кина“ – Ивана Станимировић и Светлана Милутиновић

 

Некадашња ученица наше школе Ивана Станимировић причала нам је о Кини. Она је завршила кинески језик на Филолошком факултету у Београду и боравила је више од годину дана у Кини. Она  и  њена сарадница Светлана Милутиновић, професорка енглеског језика, која је такође боравила у Кини, на овом предавању су посебну пажњу посветиле  кинеском писму.

 

16. мај 2013.

„Евровизија у Пупину“ – ученици старије смене наше школе

 

Ученици од 5. до 7. разреда су изабрали по једну песму и отпевали у форми караоке. Свако одељење је имало по једног представника, тако да смо чули укупно 10 песама.

 

23. мај 2013.

„Капуеро“ – Иван Миленковић и Влада Поповић

 

Капуера је бразилска борилачка вештина која комбинује елементе плеса и музике. Препознатљива је по брзим и комплексним покретима за које је потребна снага, брзина и моћ контроле покрета ногу. У току игре користе се сви покрети, али без директног контакта. Тај чин представља супериорност без потребе да се повреди противник.

Капуеру нам је представио апсолвент Факултета спорта и физичког васпитања, инструктор Иван Миленковић, који се већ дуги низ година бави борилачким вештинама. Асистирао му је Влада Поповић, такође инструктор капуере.

 

30. мај 2013.

„Драмска  и  рецитаторска наше школе“ – ученици виших разреда

 

Представили су нам се и чланови драмске и  рецитаторске секције наше школе, који су  вредно радили  током ове школске године.

Најпре смо чули  Ивану Перић, која је ове године представљала нашу школу на општинском и градском такмичењу рецитатора, а затим нам се представио  Радоња Прелевић, који је такође учествовао на општинском такмичењу рецитатора. Уз њих смо уживали у  вечним и прелепим стиховима Мирослава Антића.

Имали  смо  прилику  и да погледамао  представу „Кирија“  Бранислава Нушића, у којој су учествовали  ученици 5, 6. и 7. разреда наше школе: Ненад, Растко, Никола, Ивана, Лана, Невена, Огњен, Љубомир и Теодора. У припреми ове представе помагала им је професорка Драгана Кузминац.

Програм  је  завршен  стиховима које су  за нас говорили Стефан Ђошић, Марија Врљанац, Тамара Величковић и Дуња  Ивковић.

 

Овим је завршен циклус „Четвртком у 18.00“ за ову школску годину. Свих 36 недеља су постојали различити садржаји који су, у већој или мањој мери, били приступачни свим школским узрастима, па и одраслима.

Захваљујемо се  на подршци, идејама и конкретним акцијама. Надамо се да ћемо од септембра следеће  школске  године наставити  у истом ритму,  уз много веће ангажовање самих ученика.

 

Екипа „непосредних извршилаца“

Комисије за културну и јавну делатност  ОШ „Михајло Пупин“

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *