Четвртком у 18, новембар-фебруар

1.  новембар 2012.

Плесна школа „Латиноденс“ – Драгослав Вучковић

{gallery}cetvrtkom/latinodens{/gallery}

 

Драгослав Вучковић и његова плесна група „Латиноденс“ представили су нам своје најуспешније плесне парове и приближили нам ову врсту плеса. Пред бројном публиком играли су Магдалена Будимир (ОШ „Мајка Југовића“) и Иван Ристивојчевић (ОШ „Михајло Пупин“), затим троструки државни прваци, сестра и брат Наталија и Никола Гачић (ОШ „Раде Кончар“), да би на крају бурним аплаузом били поздрављени већ афирмисани и вишеструко награђивани Марија Шкрбић (Туристичка школа) и Марко Васиљевић (Медицинска школа).

8. новембар 2012.

 

„Живот и дело Вука Караџића“ – мр Светлана Миловановић

{gallery}cetvrtkom/ovuku{/gallery}

Дан просветних радника у нашој школи обележен је ове године другачије и свечаније него претходних година. За то је заслужна  мр Светлана Миловановић, професор српског језика у Деветој београдској гимназији, која је у свечаној сали наше школе одржала пригодно предавање на тему „Живот и дело Вука Караџића“. О реформатору српског језика и правописа професорка Миловановић говорила је надахнуто и на веома занимљив начин.

15. новембар 2012.

„Вече караока“ – ученици ОШ „Михајло Пупин“

Припремајући се за децембарски „Фестивал караока“ представили су се у овој области све популарније музичке забаве и ученици наше школе. Од двадесетак учесника одабрали смо као најбоље Емилију Тасић из 4. разреда и Милану Продановић из 6. разреда.

22. новембар 2012.

„ТВ ЗУБ“ – драмска група Виолете Крокер

{gallery}cetvrtkom/tvzub{/gallery}

Виолета Крокер већ годинама води драмску групу у нашој школи. Овога пута извели су представу „ТВ ЗУБ“, која је саткана од шаљивих скечева из наше свакодневице.

29. новембар 2012.

„Ноћ у музеју“ – филм са Беном Стилером

По избору ученика из Ђачког парламента приказана је комедија „Ноћ у музеју“ са познатим комичарем Беном Стилером.

6. децембар 2012.

„Земун кроз слику и причу“ – професор географије Раденко Тртица

Наш колега, професор географије Раденко Тртица припремио нам је и презентовао занимљиво и сликовито предавање о месту у коме годинама радимо и живимо. Старијима је евоцирао успомене, али им је открио и за њих непознате  детаље о Земуну , док је младима, после овог предавања, сигурно постало јасније у каквом лепом и богатом поднебљу живе.

13. децембар 2012.

„Кобајаги донијела ме рода“ – Зијах Соколовић

{gallery}cetvrtkom/zijah{/gallery}

Представа коју је врсни драмски уметник Зијах Соколовић извео преко 700 пута, и која живи више од 30 година, доживела је извођење и у свечаној сали наше школе. Сат времена смеха и едукативних елемената који разбијају предрасуде о настанку човека прошли су брзо, а у зборници смо провели још толико у дружењу са Зијахом, открили, из његовог угла, сличност наших професија и врло једноставну животну филозофију овог  глумца. Такође нам се представио и као амбасадор Уницефа и неко коме је,  као режисеру и сценаристи, веома стало до образовање младих.

20. децембар 2012.

Фестивал караока – 6 земунских основних школа

На већ најављеном Фестивалу караока учествовало је, поред наше,  још пет  школа: „Соња Маринковић“, „Вељко Рамадановић“, „Сутјеска“, „Светислав Голубовић Митраљета“ и „Бранко Радичевић“. Свака школе је послала по два представника, којима смо унапред припремили одговарајуће техничке услове да би могли успешно извести своје тачке.

27. децембар 2012.

„Седам Снежана и патуљак“ – учитељица Милена Јекић и њени четвртаци

Пред Нову годину смо се развеселили уз комедију „Седам Снежана и патуљак“, у којој су нам се представили талентовани млади глумци учитељице Милене Јекић.

17. јануар 2013.

„Потера за мишом“ – филмска комедија

Наши ученици су за почетак другог полугодишта изабрали комедију „Потера за мишом“.

У конкуренцији је био и филм „Бејб – прасе “.

24. јануар 2013.

„Вече камерне музике“ – Стана Крстајић и Ивана Дакић

{gallery}cetvrtkom/kamerna{/gallery}

Помало са зебњом смо очекивали реакцију ученика на ову, ипак мање заступљену врсту уметности. Задовољство је било обострано. Чланови симфонијског оркестра Стана Крстајић – флаута и Ивана Дакић – обоа скоро сат времена су нас водили кроз историјска раздобља својих инструмената, почев од Баха па до времена садашњег. Овим врсним уметницама  придружила се и млада виолинисткиња Дуња Каламир, ученица 2. разреда ОШ „Светозар Милетић“. Извођачи, а и публика,  били су сјајни.

31. јануар 2013.

„300 Спартанаца“ – филм за ученике 5. разреда

Уз актуелно градиво ученицима петог разреда презентован је један од новијих филмова на тему битке у Термопилском кланцу.

7. фебруар 2013.

„Квиз 8х8“ – ученици 8. разреда

{gallery}cetvrtkom/kviz8x8{/gallery}

На састанцима Ђачког парламента појавила се идеја да се четвртком у шест понекад организује и квиз. Реализацију су започели најстарији, ученици 8. разреда . Они су имали на располагању питања из осам области: српски језик, историја, биологија, географија, наука, уметност, општу култура и спорт. Паузу су попуњавале плесне тачке ученика четвртог  разреда. Жири у саставу Радисав Котлајић, професор француског језика из Девете гимназије, и Гордана Влаовић, професор у Центру за учење страних језика ENGLISH PLUS, морао да прогласи најбоље, а то су овога пута били ученици 82.

 

14. фебруар 2013.

„Где цвета лимун жут“ – домаћи филм о Србији и Црној Гори у Првом светском рату

Поводом Дана државности пригодна је била пројекција филма чија је тема учешће и страдање Срба и Црногораца у Првом светском рату, нешто што би свака генерација морала да зна.

21. фебруар 2013.

„Јапан“ – Драган Миленковић

Са нама је био Драган Миленковић, човек који је годинама живео у Јапану и извештавао за „Танјуг“. Тамо је студирао јапански, преводио са јапанског, написао „Јапански за почетнике“ и основао Српско јапанско друштво. На овом предавању говорио је о јапанској историји, култури, традицији и специфичном начину живота Јапанаца. Са њим су дошли млади лектори јапанског језика са Филoлошког факултета у Београду, госпођица Мијаномае и господин Такахаши. Они су отпевали једну јапанску песмицу и учили децу да праве једну фигуру, како би им приближили традиционалну јапанску  вештину креирања модела од папира – оригами.

28. фебруар 2013.

„Мађионичарско вече“ – Игор Трифунов

Свечана сала је била мала да прими све заинтересоване за нашег најбољег мађионичара Игора Трифунова, освајача Гран-прија на Трећем конгресу балканских  мађионичара, добитника прве награде на интернационалном такмичењу у Марибору. Аутор је ТВ серије „Улична магија“ и представе „Игоров магични шоу“.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *