Преглед прва два месеца програма „Четвртком у 18“

 

Основна школа „Михајло Пупин“ је од ове школске године у Великој сали, која има 240 седишта, увела нови термин за дружење, стицање знање и размену искустава под називом „Четвртком у 18“.  Планирано је да ученици, њихови родитељи и наставници сваког четвртка учествују у културним садржајима из различитих области, као извођачи или посетиоци.

Да бисмо се лепо дружили, треба да поштујемо и ова правила:

Буди тачан – дођи десетак минута раније!

Остави мобилни код куће!

Не разговарај током програма!

Тамо неко се труди!

Остани до краја!

Немој да седиш уз завршни аплауз!

Позивамо све заитересоване да нам се прикључе и наш програм обогате новим идејама и садржајима.

Представљамо вам наше активности из претходна два месеца:

 

 

6. септембар 2012.

 

„Правопис српског језика“ – професор српског језика  Софка Радојичић

На почетку полугодишњег репертоара нашег циклуса „Четвртком у 18“ наша колегиница Софка Радојичић одржала је предавање „Правопис српског језика“. Ово је био најједноставнији и најлогичнији избор за почетак циклуса јер је предавање о правопису  још од прошле године планирано као једна од тачака дневног реда седнице Наставничког већа ОШ „Михалјло Пупин“. Наглашена је потреба сваког од нас да негујемо свој језик, као и обавеза да поштујемо правописну норму.

Драго нам је да је у публици била и колегиница Милица Ћалић, врстан професор српског језика из ОШ „Бранко Радичевић“ из Батајнице.

13. септембар 2012.

 

„Вече фламенко гитаре“ – Бранко Ћурчић

 

{gallery}cetvrtkom/flamenko{/gallery}

 

Овог  четвртка нам се представио комшија са Алтине Бранко Ћурчић, свакако наш најбољи фламенко гитариста. Уз свог госта, перкусионисту Александра Радојичића, извео је петнаестак  нумера  и дочарао нам Шпанију и темперамент њихових становника.

 

20. септембар 2012.

 

„Избирачица“ – ОШ „Гаврило Принцип“

{gallery}cetvrtkom/izbiracica{/gallery}

 

Драмска група ОШ „Гаврило Принцип“, уз пратњу својих наставника српског језика Сање Вуканић и Снежане Антић, извела је део представе „Избирачица“ Косте Трифковића.

Поред глуме, ученици ове школе показали су нам и своје умеће у анализрању  ове Трифковићева комедије. Пошто се „Избирачица“ обрађује у шестом разреду, у публици је било највише шестака. Радује нас што су као гледаоци дошли и ученици школе „Гаврило Принцип“ са својим наставницима.

Закључили смо да је ово  добар начин за дружење са колегама из других школа.

 

27. септембар 2012.

 

„Микрофон је ваш“ – ученици наше школе

Позвани су сви ученици наше школе да уз микрофон певају, играју и имитирају друге, односно да покажу свој таленат за музику и игру. Јавили су се они најхрабрији који се не боје јавног наступа.

Препуна сала гледалаца јасно нам дала до знања  да ученицима недостаје оваква врста забаве. У публици је било и родитеља који су бодрили извођаче на сцени.

 

04. октобар 2012.

 

„Михајло Пупин“ – др Драгољуб Цуцић

{gallery}cetvrtkom/opupinu{/gallery}

Почетком октобра се обележава дан рођења Михајла Пупина.

У нашој школи је гостовао доктор физике и директор Центра за таленте „Михајло Пупин“ из Панчева Драгољуб Цуцић.

После кратког филма о унуци Михајла Пупина, сазнали смо неке нове, интересантне детаље из живота овог великог научника чије име носи наша школа.

Са нама је ово исцрпно предавање пратио  и директор земунског Центра за таленте Милош Толимир.

 

11. октобар 2012.

 

„Музички таленти“ – ученици наше школе

{gallery}cetvrtkom/talenti{/gallery}

 

Ученици наше школе добили су прилику да покажу како квалитетно проводе своје слободно време свирајући разне инструменте. Уживали смо уз клавир, гитару, саксофон…

Хвала им што што нису жалили време и труд да својим другарима, родитељима и наставницима улепшају једно вече.

 

18. октобар 2012.

 

„Шешир професора Косте Вујића“ – ОШ „Светозар Милетић“

{gallery}cetvrtkom/sesir{/gallery}

 

Драмска секција ОШ „Светозар Милетић“, са својим наставницама Романом Јовановић и Ксенијом Станић, извела је  представу „Шешир професора Косте Вујића“ Милована Витезовића. Ова представа је рађена на један модеран и веома интересантан начин.

Драго нам је што смо опет имали прилику да се дружимо  са ученицима и наставницима из суседних  школа и  да их позовемо на даљу сарадњу.

 

25. октобар 2012.

 

Филм „Шешир професора Косте Вујића“

После истоимене представе, ученици су сами изабрали да  гледају стару верзију филма „Шешир професора Косте Вујића“, са Павлом Вујисићем у главној улози. Понуђен је и филм „Идемо даље“, али је нашим ученицима ипак био занимљивији професор Вујић.

 

Фото: Милош Вујичић VII1

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *