Oблици наставе математике

Редовна настава математике за више разреде подразумева четири часа недељно. Поред тематских јединица које је прописало Министарство просвете, наставници овог предмета се труде да укључе у програм и на занимљив начин представе и друге садржаје, а све са циљем да се ученици заинтересују и употпуне опште знање.Говоримо тако о мање и више познатим математичарима и филозофима, њиховим достигнућима и необичним животима, доказујемо разне теореме из области геометрије помоћу древне јапанске вештине – оригамија, симулирамо низ свакодневних ситуација у којима нам је од велике важности знање из одређених области математике…

 

 

Уз редовне часове, организована је и:

 

Допунска настава – намењена углавном ученицима који теже усвајају градиво или имају дужа изостајања из школе. Али, врло често се догађа да њој присуствују и одлични ђаци користећи то време за обнављање лекција, анализирање различитих могућности за решавање неких задатака или израду домаћег. Сваком ученику је пружена прилика да долази на допунску наставу код сва четири наставника , без обзира да ли је у питању његов предметни наставник или не.

 

Термини:

Марина Манчић

Весна Јанковић

Слађана Ирт

Милена Митић петак, 13:15ч

 

Додатна настава – на којој се разрађује градиво, решавају задаци за такмичење или они који представљају припрему за то. Циљ је да се развија логички апарат код деце.

 

Термини:

 

 

Марина Манчић

Весна Јанковић

Слађана Ирт

Милена Митић уторак 16:15ч или 17:15ч

 

Актуелно (види са Марином) : Пријава за такмичење „Мислиша“, организовано од стране друштва математичара „Архимедес“ је до 20. децембра, а цена је 100 динара.

 

Припремна настава за пријемни (малу матуру) – Тренутно се за овај вид наставе користе прошлогодишње збирке јер нове још нису у продаји. Очекујемо их крајем децембра. Биће могуће наручити исте преко школе, а благовремено ћемо вас обавестити о томе.

 

Милена Митић држи припреме уторком од 18-19:30ч.

 

 

Ускоро ћете на овим страница моћи да пронађете задатке за вежбу, конкурсне задатке, као и разне занимљивости.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *