Осмаци у источној Србији

Наши осмаци су у недељу 21. октобра кренули на своју тродневну, завршну ескурзију. Овог пута су ишли у Источну Србију и посетили локалитете значајне за нашу културу. Посетили су Гамзиград- Felix Romuliana, резиденцију римског императора Максимилијана, Лазареву пећину познату по 24 ooo врста слепих мишева, Неготин: кућу Хајдук Вељка, као и Мокрањчеву кућу. Обишли су манастире Буково и Тумане. Такође, имали су привилегију да виде како наша ХЕ Ђердап ради и чују нешто ново о историји те хидро-електране. Последњег дана ескурзије посетили су Лепенски вир, погледали кратак филм о овом проналазишту и видели како је све то некад изгледало. Уз кратак предах на Сребрном језеру, наша ескурзија се завршила.

Подне и вечери су проводили у хотелу Лепенски вир и користили садржаје које овај хотел нуди: базен, сто за стони тенис, спортске терене, диско клуб…

Било је ово једно дивно путовање уз грају, смех, певање и дружење и свакако још једна дивна успомена на школске дане. Одељенске старешине су уживале уз осмаке и похваљују целу генерацију осмих разреда на изузетном понашању.

Oдељенске старешине: Драгана Фрлета, Нада Вујин, Момир Филиповић и Татјана Стефановић

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *