Осмаци на Тари

И ове године ученици осмог разреда наше школе били су на тродневној екскурзији, од 28. до 30. октобра. За први дан била је предвиђена посета манастиру Благовештење у Овчарско-кабларској клисури, обилазак Дрвенграда и вожња Шарганском осмицом. Сунчан дан и добро расположење ученика, наставника, водича и возача допринели су да се оно што је планирано лако и лепо реализује. Осмаци су уживали шетајући улицама Дрвенграда на Мећавнику, а узбудљиву вожњу Шарганском осмицом свако од њих дуго ће памтити. Затим следе одлазак у хотел „Бели бор“ на Тари и разиграно вече у дискотеци.

Погледајте ФОТОГРАФИЈЕ

Следећег дана ученици су пре ручка обилазили манастир Рачу, одмарали се и сликали на реци Врело, која на свом ушћу у Дрину прави предивни водопад. После панорамског разгледања хидроелектране „Перућац“ и вештачког језера, враћају се у „Бели бор“. Слободно поподне осмаци су искористили за спортске активности на хотелским теренима. Једни су играли одбојку и фудбал, а други су бодрили спортисте са трибина. После вечере опет се до поноћи чула песма из дискотеке.

Освануо је и трећи, последњи дан екскурзије, а ником се не иде кући. Одмах после доручка ученици крећу у шетњу по Тари и стижу до цркве посвећене Сабору српских светитеља. Ето још мало уживања у лепотама Таре, поглед на засад Панчићеве оморике, сликање свих одељења, опроштајни ручак и полазак за Београд. У поподневним сатима осмаци су у пратњи локалног водича обишли знаменитости Такова: Таковски грм, цркву брвнару и музејску поставку везану за Други српски устанак. У Земун су стигли уморни и поспани, али ипак срећни и задовољни.

Софка Радојичић

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *